Florentino Perez je prelomio o italijanskom mađioničaru: "U odluku više niko ne sumnja"
Foto - EPA

Carlo Ancelotti ostaje

Florentino Perez je prelomio o italijanskom mađioničaru: "U odluku više niko ne sumnja"

Midhat Šljivak

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez impresioniran je načinom na koji je italijanski stručnjak Carlo Ancelotti pripremio utakmicu protiv PSG-a.

Legendarni Italijan je digao tim s dna i uspio ga je odvesti do velike pobjede nad PSG-om (3:1) i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Ova pobjeda će po svemu sudeći 62-godišnjeg stručnjaka ostaviti na klupi Reala i u narednoj sezoni. Marca navodi da je Perez već prelomio i da Ancelotti ostaje u klubu.

"Carlo Ancelotti će biti trener Real Madrida naredne sezone. U to više niko ne sumnja u klubu", riječi su novinara Marce Juana Ignacia Ochoe.

Donedavno je posao 62-godišnjem stručnjaku bio pod upitnikom. Perez mu je zamjerao na izuzetno slaboj igri bez obzira na činjenicu da je Real prvi u Španiji.

Međutim, očigledno je preko noći promijenio mišljenje. Ancelotti će, po navodima novinara Marce, ostati u klubu i to je sasvim sigurno lijepa vijest za navijače Kraljeva.

Podsjetimo, Ancelottiju je ovo drugi mandat na klupi Kraljeva. Prošlog ljeta je na klupi zamijenio Zinedinea Zidanea, a u prvom mandatu je u klubu radio od 2013. do 2015. godine.

S Realom je 2014. godine osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, te Kup Kralja. Ove sezone uzeo je Superkup Španije, a na dobrom je putu da uzme i trofej u La Ligi.

Čuveni trener iza sebe ima bogatu fudbalsku, ali i trenersku karijeru u kojoj je vodio Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Bayern, Napoli i Everton.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Da li ce to važiti isto ako real ispadne u cetvrtfinalu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije