Ancelotti se ponadao, a onda muk: Real bez jednog od najvažnijih u El Clasicu!

Nedovoljno oporavljen

Ancelotti se ponadao, a onda muk: Real bez jednog od najvažnijih u El Clasicu!

Eldar Ganibegović

Najveći derbi španskog fudbala između Real Madrida i Barcelone igra se za dva dana.

Snage će na Santago Bernabeuu u El Clasicu odmjeriti dva diva španskog i svjetskog fudbala u okviru 9. kola Primere.

Dva tima su nakon osam kola izjednačena po broju bodova. S omjerom od po sedam pobjeda i remijem oba rivala imaju po 22 boda, no Barcelona je prva zbog bolje gol razlike.

Real Madrid u ovu utakmicu ulazi oslabljen sigurno za defanzivca Edera Militaa, ali i za prvog golmana i jednog od najvažnijih igrača tima, Thibauta Courtoisa.

Iako je prije samo četiri dana objavljeno kako će Belgijanac biti spreman za veliki derbi, to ipak neće biti slučaj.

"Courtois je puno bolji, plan je početi s treninzima u četvrtak i biti spreman u nedjelju. Razgovarao sam s njim i osjeća se puno bolje", rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare prije utakmice u Ligi prvaka protiv Shakhtara.

Oglasi

Marca danas objavljuje kako to ipak neće biti slučaj. Situacija Thibauta Courtoisa se popravila, ali nedovoljno da bi Belgijac bio prisutan na terenu u El Clasicu.

Štaviše, bolovi nisu dopustili Thibautu Courtoisu da odradi kolektivni trening u petak. Pod ovim uslovima, mrežu Real Madrida branit će Andriy Lunin, kao što je to bio slučaj i u prethodna četiri susreta.

S druge strane, dobra vijest za navijače Kraljeva je da Antonio Rudiger može nastupiti u derbiju s Barcelonom. Situacija njemačkog defanzivca bila je neizvjesna zbog povrede zadobivene u završnici utakmice sa Shakhtarom. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U momentu postizanja izjednačujućeg pogotka u 95. minuti, Rudigera je protivnički golman Anatoliy Trubin udario u lice koje je bilo obliveno krvlju. Kasnije, u kabinama, Nijemac je operisan naživo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi