Carlos Eduardo do 2013. u Hoffenheimu
Brazilac vjeran Hoffenheimu

Carlos Eduardo do 2013. u Hoffenheimu

Edmir Škorić

Brazilac Carlos Eduardo produžio je ugovor sa njemačkim Hoffenheimom na još godinu dana. Iako je ugovorom za Nijemce bio vezan do 2012. godine, Brazilac se odlučio za još jednu godinu.

Saigraš naših "zmajeva" Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića odlučio je "zapečatiti" svoj ostanak u Hoffenheimu, pa je dodatno potpisao na još jednu godinu. Carlos Eduardo, brazilski vezista, ugovorom je za njemačkog Bundesligaša bio vezan do 2012. godine, a odlučio se na još jednu godinu, pa će u klubu ostati navjerovatnije do 2013. godine.

"Carlosovo produženje ugovora pokazuje da se on ovdje osjeća kao kod kuće i radujemo se dodatnoj godini zajedno", riječi su generalnog direktora kluba, Jan Schindelmeisera.

Bivši igrač Gremija prošle je sezone odigrao 22 ligaške utakmice i postigao 5 golova. U, tada drugoligaša Njemačke, došao je za 8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.