Carlos o Eto'ou: On je uvijek mislio samo na sebe

Carlos o Eto'ou: On je uvijek mislio samo na sebe

Velikan brazilskog fudbala koji će ostati upamćen po razornoj lijevici Roberto Carlos, danas trener turskog Sivasspora, kritikovao je svog nekadašnjeg sigrača Samuela Eto'a.

Njih dvojica prvi put su istu svlačionicu dijelili još u devedesetima u Real Madridu. Sudbina ih je opet spojila 2011. godine u ruskom Anzhiiju u kojem je jednu polusezonu nastupao i kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić. 

Po završetku igračke karijere Carlos je bio pomoćni trener u Anzhiju, a asistirao je holandskom treneru Guusu Hiddinku, da bi ovoga ljeta samostalno sjeo na klupu turskog Sivasspora. 

Samuel Eto'o je napustio Anzhi i skrasio se u Chelseaju kod svog bivšeg trenera Josea Mourinha, koji ga je već vodio ranije u Interu.

„Poznajem Samuela još kao 16-godišnjaka. Dobra je osoba i uvijek mi je bio drag, ali on je uvijek mislio na sebe, a ne na ekipu“, rekao je Brazilac.

„Malo je čudno, da ne kažem zbunjujuće, kada jedan igrač, umjesto da razmišlja o vlastitim igrama, pokazuje zanimanje za angažovanje igrača koji su njegovi prijatelji. On je u Anzhiju radio sve, osim što je igrao fudbal“, rekao je nekadašnji lijevi bek Real Madrida.

„S njegovim dolaskom u svlačionici smo imali manje probleme koje smo uspjeli riješiti. Trebalo je ostalim igračima objasniti njegovo potpisivanje. No, on se nakon toga počeo miješati i u moj posao. Želio je kontrolisati klub i raditi prvo moj, a onda kasnije i Hiddinkov posao“, tvrdi Roberto Carlos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.