Carlos se još nada nastupu na mundijalu

Iako je 2006. godine napustio Karioke

Carlos se još nada nastupu na mundijalu

Edmir Škorić

Iskusni Brazilac Roberto Carlos nada se da će u junu ove godine zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, bez obzira što je, kako je tada tvrdio, svoju poljednju utakmicu za Brazil odigrao na finalu SP-a 2006. godine u Njemačkoj.

Roberto Carlos (36) u januarskom prelaznom roku napustio je turski Fenerbahce i tako nakon 14 godina vratio se u Brazil, gdje će od naredne polusezone nositi dres brazilskog Corinthiansa.

"Još uvijek imam tri ili četiri godine aktivnog igranja nogometa. Očekujem da zaigram u nacionalnom dresu, pošto selektor Dunga još uvijek traži rješenje na poziciji lijevog beka. Puno puta je testirao igrače na toj poziciji", kazao je 36-godišnji Carlos.

Roberto Carlos odlučio je završiti reprezentativnu karijeru nakon SP-a 2006. godine u Njemačkoj. Tada je Francuska savladala Brazil a Robeta Carlosa su navijači okrivli jer nije uspio zaustaviti Henryja koji je pogodio za Pijetlove.

"Bio sam tužan jer u našem timu postoji 20 igrača i jedino sam ja ispao krivac za ono što se dogodilo. To mi smeta. Poštuju me u Evropi, ali želim da me poštuju i u mojoj vlastitoj zemlji."

Nakon igranja u Interu, Real Madridu i Fenerbahceu Carlos se vraća u Brazil, nakon dugih 15 godina, a sada će se pridružiti svom velikom prijatelju Ronaldu u dresu Corinthiansa.

Iskusni Brazilac namjerava karijeru nastaviti u Brazilu i istakao je da je njegov cilj ove sezone osvojiti naslov Copa Libertadoresa. Corinthians će pokušati obraniti titulu u tradicionalnom Sao Paulo državnom prvenstvu, koje počinje 17. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.