Carlos Vela neće igrati za Meksiko u Brazilu

Nije spreman da nosi dres reprezentacije

Carlos Vela neće igrati za Meksiko u Brazilu

Svjetsko prvenstvo u fudbalu počet će 12. juna u Brazilu, a drugu utakmicu turnira igrat će Meksiko protiv Kameruna. 

Ono što je već sada sigurno je da na terenu neće biti napadača Real Sociedada i meksičke reprezentacije, Carlosa Vele. Vela je istakao kako nije emocionalno i mentalno spreman da nosi dres reprezentacije. 

Trener Meksika Miguel Herrera i direktor reprezentacije Hector Gonzalez Inarritu sastali su se sa igračem jučer u Madridu, međutim Vela nije želio promijeniti mišljenje. 

Vela je igrao za Meksiko na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, ali se nakon toga sukobio sa čelnicima Saveza i suspendovan je šest mjeseci, zbog toga što je napravio zabavu u hotelu reprezentacije. 

U tim se vratio 2011. godine, ali je odbio nastup na Olimpijadi u Londonu 2012. godine kada je Meksiko slavio protiv Brazila u finalu i postao prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.