Carlton Cole na aukciji

West Ham prodaje napadača

Carlton Cole na aukciji

Edmir Škorić

Nakon što je Carlton Cole, napadač West Hama, odbio ponudu Birminghama, Liverpool i Aston Villa su se uključili u utrku za angažman engleskog napadača.

Trener Birminghama, Alex McLeish, ponudio je deset miliona funti West Hamu za napadača Carlton Colea, što je izvršni direktor popularnih Čekićara, Karren Brady, odbio.

Ponudu je direktor West Hama odbio, s ciljem da primami nove ponude, veće, odnosno Carlton Cole trenutno se nalazi na aukciji. Vlasnici kluba, David Gold i David Sullivan, u kontaktu su sa raznim menadžerima, pa se čeka najbolja ponuda za engleskog reprezentativca, po kojoj će sigurno napustiti Upton Park.

Martin O'Neill i Rafael Benitez, treneri Liverpoola i Aston Ville, još uvijek su zainteresovani za dovođenje centarfora, iako se ovaj nije našao na preliminarnom spisku Capellovih izabranika za Svjetsko prvenstvo.

26-godišnjak je karijeru započeo u Chelseaju 2001. godine, nakon čega je igrao još u Wolverhamptonu, Villi i Charltonu. Za West Ham je potpisao u 2006. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti