Carragher: Nije smak svijeta i ako ispadnemo

Liga prvaka

Carragher: Nije smak svijeta i ako ispadnemo

Edmir Škorić

Engleski Liverpool porazom od Debrečena bi se oprostio od Lige prvaka, a na Anfieldu sa nestrpljenjem očekuju rezultat iz Firence. Male su šanse da se Redsi plasiraju u osminu finala, pa se štoper Jamie Carragher skoro pomirio sa Evropskom ligom.

Jamie Carragher smatra da Liverpoolov neodlazak u osminu finala nije 'smak svijeta', te da je zanimljiva i Evropska liga, u kojoj bi Redsi  trebali nastaviti evropsku avanturu, naravno ukoliko se ne desi čudo.

"Ukoliko ne izborimo knock-out fazu Lige prvaka, onda to moramo prihvatiti i krenuti dalje. Stevie Gerrard i ja smo osvojili Kup Uefa (sada Evropska liga) 2001. godine i to je bio zaista veliki trenutak. U tom natjecanju postoji nekoliko velikih momčadi", kazao je Carragher za uefa.com, te nastavio.

"Benifa je stvarno izlgedala prejaka protiv Evertona, a tu je i Valencija. Naravno, svi se još uvijek nadamo prolasku u Ligi prvaka."

Liverpool gostuje kod mađarskog Debrečena i jedina opcija je pobjeda, dok na ruku ekipe Rafaela Beniteza ne ide nikakav ishod u Firenzi osim pobjede Lyona.

"Najteže od svega je što naša sudbina nije u našim rukama. Ranije smo bili u takvim situacijama da smo bili u mogućnosti sami to riješiti. Moramo se koncetrirati na vlastitu igru i nadam se da će stvari ovaj put dobro završiti. Jednostavno, moramo doći do tri boda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti