Carrick: Presretan sam u Manchesteru

Carrick: Presretan sam u Manchesteru

Edmir Škorić

Michael Carrick našao se na udaru kritika, no engleski reprezentativac Manchester Uniteda tvrdi da ne želi promijeniti sredinu, te da je sretan igranjem na Old Traffordu.

Sir Alex Ferguson često rotira svoje mogućnosti u veznom redu, no unatoč tome Carrick je starter u posljednjih šest Unitedovih utakmica. Nedavno je engleski reprezentativac poprimio nekoliko kritika na svoju igru, no Carricka to previše ne brine, te ističe kako ne planira napustiti Manchester.

"U nogometu se nikada ne zna, ali ja zaista ne vidim razlog da napustim klub. Oduševljen sam svojim životom ovdje i to je nešto najviše što možete dobiti. Ne sudim o sebi zbog nečijeg pisanja", kazao je Carrick za London Evening Standard.

Osim toga, Carrick vjeruje da United još uvijek može stići Chelsea u borbi za naslov prvaka Engleske.

"Igrači Chelsea su moćni i jaki, igraju dobro i dobivaju rezultate. No, mi smo bolja momčad i to smo potvrdili na Stamford Bridgeu, ali nažalost to je nogomet. Još uvijek vjerujem da ćemo biti u neposrednoj blizini i ako nastavimo igrati dobro, sigurno možemo na kraju završiti u vrhu."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.