Carrick propušta početak sezone

Zbog povrede članka

Carrick propušta početak sezone

Fudbaler Manchester Uniteda Michael Carrick propustiće početak sezone zbog povrede članka, saopštio je klub sa Old Trafforda.

Carrick će propustiti utakmicu u Community Shieldu protiv Chelsea 8. avgusta, kao i prvi meč u Premijer ligi, osam dana kasnije protiv Newcastlea. On se povrijedio u sredu na pripremnoj utakmici.

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson rekao je da povreda nije ozbiljna, ali da će 29-godišnji fudbaler sa terena odsustvovati oko dvije sedmice. Ferguson je dodao da zbog povreda ne može da računa ni na Rija Ferdinanda i Brazilca Andersona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.