Carroll: Želim do kraja ostati u Newcastleu

Carroll: Želim do kraja ostati u Newcastleu

Edmir Škorić

Andy Carroll, napadač Newcastlea i engleski reprezentativac, nema namjeru otići sa St. James Parka, a to je dokazao i nedavnim potpisivanjem petogodišnjeg ugovora sa Svrakama.

Carroll (21) ove je sezone u 13 prvenstvenih utakmica postigao osam golova, što nije promaklo ni engleskom selektoru Fabiju Capellu koji je računao na njega u prijateljskom ogledu sa Francuskom.

"Uvijek sam volio postizati golove, bilo da je to u mom školksom timu ili sa prijateljima. Očito, kada sam dobio priliku, znao sam da se moram dokazati kao vrijedan napadač", počeo je Carroll razgovor za News of the World, a onda jasno poručio ko je (bio) njegov idol.

"Divio sam se Alanu Sheareru. Zbog golova koje je postizao, ali i zbog načina na koji je igrao. Uvijek sam želio dres sa brojem 9 i pitao sam ljetos menadžera za to. Nekoliko dana kasnije, menadžer (Chris Hughton) mi je rekao da mogu dobiti taj broj."

Carrolla već sada žele brojni klubovi, no on je jasan u namjeri da ostane na St. James Parku.

"Godi interesovanje drugih klubova, ali ne bih potpisao petogodišnji ugovor da sam želio preći negdje drugo. Nevažno je što drugi ljudi ili druge momčadi govore, Newcastle je klub u kojem sam želio igrati. To mi je, dok sam bio mlađi, bio san. Još prije samo 18 mjeseci maštao sam o svemu tome. Sada mi se to ostvarilo i potrebno je da ostanem ovdje i nastavim raditi ono što sam i do sada radio", dodaje Carroll, te za kraj potvrđuje:

"Potpisao sam novi ugovor i želim ovdje ostati do kraja života. Ne želim imati san, a ne ispuniti ga."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.