Caruzzo novo pojačanje Boce

Argentinski velikan nastavlja s dovođenjem pojačanja

Caruzzo novo pojačanje Boce

Novi trener Boce Juniors Claudio Borghi nastavlja sa dovođenjem pojačanja u želji da već u prvoj sezoni na klupi slavnog klupa napravi veliki rezultat na koji navijači čekaju već nekoliko sezona.

Novo pojačanje Boce je 26-godišnji odbrambeni igrač Matias Caruzzo, koji je stigao iz aktuelnog prvaka Argentinos Juniorsa, kluba s kojim je Borghi prošle sezone nakon 25 godina osvojio prvi naslov prvaka Argentine. U dresu Argentinosa je Caruzzo odigrao 120 utakmica i bio strijelac šest puta. Transfer iznosi 2.5 miliona dolara.

„Boca je jedna od najvažnijih institucija na svijetu. Mnogo puta su dokazali da mogu igrati protiv bilo kojeg kluba na planeti, i to ne treba ni da naglašavam. Za mene, ovo je nevjerovatan sportski izazov“, rekao je Caruzzo, potencijalni reprezentativac Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.