Carvalho: U Engleskoj je manji pritisak

Carvalho: U Engleskoj je manji pritisak

Štoper Real Madrida Ricardo Carvalho u intervjuu za Goal.com kaže kako mu je mnogo teže bilo kada je iz Porta prešao u Chelsea nego iz LOndona u Madrid, ali da je manji pritisak igrati u Engleskoj nego u Španiji.

"Kad sam stigao u Englesku bilo mi je puno teže nego što mi je bio kada sam stigao u Real Madrid. Odrastao sam u Portugalu i tamo je nogomet vrlo sličan ovome u Španiji i puno je teže igrati u Premiershipu. Igrači su fizički puno jači i tamo sam zaista mnogo napredovao", kaže Portugalac za Goal.com.

"Ovdje je puno veći pritisak na igrače. Ako ne igramo dobro, navijači Reala odmah počnu zviždati, a u Engleskoj ako ne igrate dobro morate samo više trčati i truditi se igrati bolje i navijači vas odmah cijene", rekao je Carvalho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.