CAS donio presudu na žalbu Mladosti DK da se vrati u Premijer ligu

Proces trajao nekoliko mjeseci

CAS donio presudu na žalbu Mladosti DK da se vrati u Premijer ligu

A. Čaušević

Okončan je proces kojeg je pred CAS-om pokrenula Mladost DK nakon što ovaj klub nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi. 

Iako su na terenu izborili opstanak u takmičarskoj godini 2020/21, ali su ostali bez licence zato što nisu ispunjavali sve potrebne uslove.

Sam proces je trajao nekoliko mjeseci, a svjedoci u cijelom slučaju su iskaze dali na jesen poslije čega se čekala konačna presuda.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je Sportski sud za arbitražu odlučio da odbije žalbu Mladosti te se ovaj klub neće vratiti u Premijer ligu.

U obrazloženju presude iz CAS-a su naveli kako se ne osjećaju ovlaštenim za ovakve i slične slučajeve.

Mladost je prvobitno uputila nekoliko žalbi na adresu Saveza, ali su Komisije ostali pri svom stavu da ne izdaju licencu te je do tada stabilini premijerligaš takmičarsku sezonu 2021/22 bio primoran početi u Prvoj ligi FBiH.

Inače, glavni razlog zašto Mladost nije dobila licencu je taj što prijavljeni stadion za domaće utakmice nije ispunjavao uslove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Gradskom stadionu u Doboju kod Kaknja se nije moglo igrati pošto na njemu nema reflektora, dok je propala i druga opcija da se igra na Bilinom polju pošto je ugovor između Mladosti i Grada Zenice protumačen kao nevažeći.

U ovoj sezoni Prve lige FBiH Mladost se trenutno nalazi na 12. mjestu sa 20 bodova te će do kraja sezone voditi borbu za opstanak.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Pa reflektore nema ni Posusje, ni Leotar a ni Rudar P. Ali razlika je u tome sto su to sve cetnicki klubovi, osim Posusja, a Mladost nije. Od sljedece sezone u pl se uvodi novo pravilo: Clan 7: Ukoliko klub na svom grbu nema cetnicki simbol i ne planira se naguziti Borcu, klub stice zabranu igranja u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine i novcanu kaznu, koju cemo proslijediti Borcu.
31 7
Mostarac94
Pa dan te jb, stadion leotara prekrecili da bi bar na nesto licio i igraju premijer ligu a nisu ni za prve lige a mladost ko i olimpik unistise odlukama
19 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi