Casillas: Ne bojimo se Barcelone

Novi kapiten Reala optimista uoči nove sezone

Casillas: Ne bojimo se Barcelone

Real Madrid će u novu sezonu ući s novim trenerom, ali i s nekoliko novih igrača, prije svega mladih igrača, pred kojima je veoma težak zadatak da se izbore za mjesto u timu.

Novu sezonu će Real početi i s novim kapitenom, pred kojim je velika obaveza, prije svega da pomogne novim igračima da se što prije uklope u sastav Reala. Iker Casillas je svjestan da ga očekuje težak zadatak, jer naslijediti Raula i Gutija sve je samo ne lako.

„Osjećam veliku dogovornost. Naslijediti Raula je za mene veliki izazov. Ljudi koji su ranije bili kapiteni pokazali su veliku dozu profesionalizma, pa ću nastojati i ja da slijedim njihov put. Imao sam za primjer velike igrače, naučio sam mnogo od njih i svima im veliko hvala na tome“, kaže novi kapiten Real Madrida.

Novi kapiten Reala od sezone koja ubrzo počinje očekuje mnogo, posebno jer je u Madrid stigao novi trener, Jose Mourinho. Casillas je imao priliku upoznati Mourinha za vrijeme SP-a u Južnoj Africi.

„Razgovarao sam s njim telefonom, a onda smo se vidjeli u Južnoj Africi. Sada smo razgovarali dugo i vidim da i on kao i svi mi ima velika očekivanja od naredne sezone. Dobra vijest je da imamo grupu mladih i kvalitetnih igrača sposobnih za velike stvari“.

„Real uvijek ide na trofeje u svim takmičenjima. Ipak, svjesni smo da će biti teško, jer moraju se uklopiti svi novi igrači, ali i novi stručni štab. Ne smijemo postati opsesivni osvajanjem Lige prvaka, Primere ili Kupa. Moramo ići korak po korak, a onda će doći i rezultati“, kaže Casillas.

Kako se bliži početak nove sezone na igračima Reala je sve veći pritisak. Mnogi od njih očekuju da konačno svrgnu s vrha Barcelonu. Casillas je kao kapiten predvodio reprezentaciju do naslova prvaka svijeta, ali se ne slaže da sve zasluge za naslov idu igračima Barcelone.

„Ova generacija igrača se počela stvarati prije četiri godine kada Barcelona nije bila prvak. Barcelona će morati igrati protiv nas i pokazati jeli bolja, Ne vidim razlog zašto bi ih se bojali. Imamo mlade i perspektivne igrače, sposobne da Barcu ostavimo iza nas. Uvijek je motivirajuće igrati protiv njih i nadam se da ćemo ove sezone naše navijače učiniti sretnim“, optimističan je Casillas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.