Casillas: Španjoljac zaslužuje Zlatnu loptu

Casillas: Španjoljac zaslužuje Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Golman španske nogometne reprezentacije i madridskog Reala, Iker Casillas smatra da bi "Zlatnu loptu", koju France Football dodjeljuje najboljim evropskim igračima, trebao osvojiti jedan od igrača iz njegove reprezentacije.

Među kandidatima je duo Barcelone i Španije, Xavi i Andres Iniesta, ali i sjajni Interovac Wesley  Sneijder kojeg Mourinho smatra najboljim igračem Europe. Tu je, svakako, sjajni Argentinac Lionel Messi.

"Po mom mišljenju, pobjedu bi ove godine trebao ponijeti španjolski igrač. Poštujem ostale, ali ovdje postoje igrači koji to sigurno zaslužuju", kazao je Casillas na press konferenciji za novinare uoči prijateljskog susreta sa Argentinom koji se igra u Buenos Airesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti