Portugalac predstavljen u Tuzli

Casimiro i Perduv debituju u Banovićima

Acacio Alfredo Casimiro i Stanislav Perduv, novi treneri u Slobodi, danas su u Hotelu Tuzla predstavljeni medijima. 

Casimiru je Sloboda 35 klub u karijeri, a prije toga trenirao je 19 ekipa u Portugalu i 15 u drugim državama. Radio je i u Gabonu, Iraku, Iranu..., a u Tuzli namjerava prenijeti svoje bogato igračko i trenersko iskustvo na svoje nove igrače. 

“Za mene je ovo novi izazov i želim da Slobodu, odnosno naš stil, respektuju kako protivnici tako i svi ljubitelji fudbala u BiH. Prvi put sam u BiH i mogu reći kako ću sa zadovoljstvom raditi u klubu kakav je Sloboda”, kazao je Acacio Alfredo Casimiro.

On je u bogatoj trenerskoj karijeri bio u ulozi prvog pomoćnika u Portu i Betisu, a zajedno sa njim u Tuzlu je stigao i Stanislav Perduv, nekadašnji igrač zeničkog Čelika te ekipa iz Portugala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Acacio je moj prijatelj i odlučili smo se za dolazak u Tuzlu zbog novog izazova. Nadam se da ćemo ostvariti cilj zbog kojeg smo dovedeni”, kaže Perduv.

Ugovor Slobode i Casimira ostao je nepoznanica, jer rukovodstvo Slobode o tome nije željelo javno govoriti. Navedeno je kako će Casimiro ostati u Tuzli dok bude dobro njemu, ali i Slobodi. Casimiro će u ulozi trenera debitovati već danas na memorijalnoj utakmici sa Budućnosti u Banovićima, a u nedjelju će sa Slobodom gostovati kod Drine u Zvorniku.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.