Casoni izbacio svoj Marseille
Berndard Casoni

Evian kreirao veliko iznenađenje

Casoni izbacio svoj Marseille

M. Maksimović

Vodeća ekipa Druge lige Evian Thonon Gaillar je napravila najveće iznenađenje u utakmicama četvrtog kola Francuskog kupa. Ekipa trenera Bernarda Casonija je eliminisala Olympique Marseille 3:1.

Casoni je kao igrač svoje najbolje trenutke u karijeri ostvario kao igrača Olympiquea sa kojim je dva puta bio prvak Francuske, sa kojim je osvojio Ligu prvaka 1993.godine. Casoni nije bio popustiljiv, njegova ekipa je odigrala najbolju utakmicu u sezoni, a sjajnu večer je najavio Cedric Barbosa dugogodišnji igrač Montpelliera, golom u 12.minuti. Pet minuta kasnije već je bilo 2:0 zahvaljujući Yannicku Sagbou. Nakon 15 minuta igre u nastavku Olympique autogolom Cedrica Cambona dolazi na 2:1, ali domaća ekipa manirom iskusne, četiri minute prije kraja preko Kevina Berigauda dolazi do pobjede 3:1, vrijedne šesnaestine finala Francuskog kupa.

Na pragu iznenađenja je bio i četvrtoligaš, sastav Aurillaca kojeg je Nancy prošao tek na penale. Gosti su na poluvremenu vodili 0:2, onda je Kamel Larbi sa svoja dva gola vratio Aurillac u život.Na kraju je utakmica otišla do penala gdje su gosti bili uspješniji 4:3.

Rennes je bio više nego ubjedljiv protiv Cannesa 7:0. Montano i Tettey su bili dvostruki strijelci, Vila, Camara i Brahimi su postigli po jedan gol.Brest se poprilično namučio protiv niželigaša Issy les Moulineaux. Tek je golom Johana Martiala u 99.minuti Brest osigurao prolaz dalje.

Rezultati 4.kola:
Aurillac - Nancy 4:3 (2:2)
Martigues - Paray 2:1
Agen - Poitiers 2:0
Issy les Moulineaux - Brest 0:1 (0:0)
Raon L Etape - Sezanne 4:0
Boulogne - Amiens 5:4 (2:2)
Rennes - Cannes 7:0
Evian Thonon Gaillar - Marseille 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.