Cassano i Abate spremni za finale

Uprkos lakšim povredama, ipak spremni za meč

Cassano i Abate spremni za finale

A. Haznadarević

Reprezentacija Italije koja sutra igra veliko finale Eura protiv Španaca, ni u polufinalnom meču nije bila kompletna zbog povreda. No čini se da bi u finalni okršaj ipak mogli ući u punom sastavu, iako tako nije izgledalo, posebno nakon što je u meču sa reprezentacijom Njemačke, Cassano sa bolnom grimasom na licu napustio teren.

Uprkos nezgodnoj povredi, prema riječima glavnog ljekara reprezentacije Italije, odlični napadač Milana i reprezentacije Italije, u sutrašnjem meču bi se trebao naći u početnom sastavu Azzurra.

"S ljekarskog aspekta nema nikakve prepreke za Cassanov nastup. Zaradio je povredu koljena na utakmici s Njemačkom, ali pretrage su pokazale da oštećenja ligamenata ili nečeg drugoga ozbiljnijeg nema. Dakle, Cassano je spreman", istakao je glavni ljekar reprezentacije Italije Enrico Castellacci.

Osim Cassana, bio je upitan i nastup Ignazia Abatea, koji je također vukao povredu:

"I Ignazio Abate se oporavio, što znači da će i on biti spreman za igru", kazao je doktor Castellacci u izjavi koja će sasvim sigurno obradovati sve navijače Azzurra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti