Cassano kažnjen zbog izjave o homoseksualcima

UEFA ga kaznila sa 15 hiljada eura

Cassano kažnjen zbog izjave o homoseksualcima

A. Haznadarević

Antonio Cassano je prošlog mjeseca od strane novinara upitan šta misli o homoseksualacima i metroseksualcima, i da li takvih ima u redovima reprezentacije Italije, na što je ovaj odgovorio na dosta diskriminirajući način.

Podsjetimo, napadač italijanske reprezentacije je tada novinaru odgovorio:

"Šta znači metroseksualac? Ukoliko postoje pederi to je njihov problem. Nadam se da u reprezentaciji nema pedera. Ali, ako ih ima, to je apsolutno njihov problem".

Za ove riječi, Cassano se kasnije izvinio, no to UEFA-i očigledno nije bilo dovoljno pa je odlučeno da se kazni sa novčanom kaznom od petnaest hiljada eura uz mogućnost ulaganja žalbe na ovu odluku u roku od tri dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.