Cassano želi igrati za Italiju na SP

Posljednja prilika za nastup na Mundijalu

Cassano želi igrati za Italiju na SP

Napadač Parme Antonio Cassani izjavio je za italijanske medije da se nada povratku u reprezentaciju Italije, te da želi igrati na Mundijalu u Brazilu. 

"Niko me još uvijek nije zvao, ali nadam se da će se to uskoro desiti. Imam veliku želju da odem u Brazil, dok bi u suprotnom bio veoma razočaran svojom karijerom bez nastupa na Svjetskom prvenstvu". 

"Ipak, ostvario sam najveće snove, a to je osnivanje porodice", istakao je Cassano za Gazzettu.

Cassano je zadnji meč u dresu reprezentacije odigrao u finalu Evropskog prvenstva protiv Španije prije dvije godine. 

U karijeri je odigrao 35 utakmica i postigao 10 golova za reprezentaciju Italije, igrao je na tri EP, ali nikada nije nastupio na SP. Brazil mu je vjerovatno posljednja šansa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.