Cassetti suspendiran za finale protiv Intera

Kup Italije

Cassetti suspendiran za finale protiv Intera

Edmir Škorić

Marco Cassetti propušta finale italijanskog Kupa protiv Intera, nakon što je isključen u jučerašnjem porazu Rome kod Udinesea (1:0).

Roma je, unatoč porazu u Udinama, prošla u finale talijanskog Kupa. Ranieri u finalu protiv Intera sigurno neće moći računati na Marco Cassettija, budući da je on jučer "pocrvenio".

Sportski sudac Tosel Giampaolo ga je kaznio s jednom utakmicom zabrane.

"Suspenzija na jednu utakmicu: Marco Cassetti (Roma) zbog dva žuta kartona nakon prekršaja nad igračima Udinesea", saopštio je Giampaolo na službenoj stranici Lega Calcia.

Roma i Inter igraju peto finale italijanskog Kupa. Roma je slavila 2007. i 2008. godine, a Inter 2005. i 2006. godine. Ukoliko ovaj put Roma bude bolja, bit će jedina ekipa koja je deset puta osvajala Kup Italije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.