Castaignosa žele mnogi velikani

18-godišnji napadač oduševio evropske velikane

Castaignosa žele mnogi velikani

Arsenal zajedno sa još nekoliko drugih velikih europskih klubova u svojim redovima želi vidjeti napadača Feyenoorda, Luca Castaignosa, riječi su igračevog menadžera.

Holanđanin je ranije bio meta mnogih slavnih klubova poput Real Madrida, Intera, Bayerna, Manchester Uniteda, nakon što je pružao sjajne partije 2009. godine za U-17 holandsku reprezentaciju na juniorskom Europskom prvenstvu.

Međutim, unatoč tome Castaignos se dolučio ostati u Feyenordu. Do sada je uspio skupiti 17 nastupa za Feyenoord u svim tkmičenjima, a samo četiri puta je tresao protivničke mreže. U nacionalnom dresu je mnogo učinkovitiji.

Trener U-17 reprezentacije Holandije, Albert Stuivenberg uspopredio je 18-godišnjeg napadača roterdamskog kluba sa legendarnim Francuzom Thierryjem Henryjem, rekavši:

"Njegov stil ima nešto zajedničko sa Henryjem. Također i neki od njegovih kolega su ga uporedili sa Henryjem, jer on ne samo da igra poput njega, već i malo liči."

Menadžer, 18-godišnjeg napadača čija se vrijednost procjenjuje na četiri miliona, Arie Treffers kaže kako postoji veliki broj klubova koji žele već u januaru angažovati njegovog klijenta.

"Arsenal i Tottenham? Postoji veliki broj klubova koji ga žele, ali samo je Inter do sada napravio čvrst potez", rekao je Arie Treffers za Dily Mail.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti