Catania dovela Lopeza
Lopez u dresu Gremija

Serie A

Catania dovela Lopeza

Catania je dobila veliko pojačanje u borbi za opstanak u Serie A. Radi se o argentinskom napadaču Maxiju Lopezu koji iza sebe ima veliko igračko iskustvo.

Lopez je karijeru počeo u River Plateu s kojim je osvojio tri naslova argentinskog prvaka, a nakon toga je stigao u Barcelonu s kojom osvaja dva naslova španskog prvaka i Ligu prvaka.

Nakon odlaska iz katalonskog kluba igrao je za FK Moskvu, a posljednju sezonu je proveo na posudbi u brazilskom Gremiju. Od Lopeza s eočekuje da svojim golovima donese opstanak sicilijanskom klubu.

Catania je s Lopezom potpisala ugovor na četiri godine, a Lopez očekuje da svojim golovima zadobije povjerenje argentinskog selektora Diega Maradone i dobije poziv za SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.