Cavani: Bio mi je potreban novi izazov

Urugvajac se pravdao navijačima Palerma

Cavani: Bio mi je potreban novi izazov

E. Škorić

Edinson Cavani je nedavno iz Palerma prešao u Napoli, te je vjernim navijačima sicilijanskog kluba objasnio zašto je napravio takvu odluku.

Napoli je prije nekoliko dana službeno objavio transfer Cavanija iz Palerma, a Napuljani su za Urugvajca platili 17 miliona eura.

"Bio mi je potreban novi izazov i sretan sam zbog svoje odluke. Bit će sramotno ako me budu vrijeđali navijači Palerma u utakmici s Napolijem. Klub i navijači su mi dali puno, ali je došlo vrijeme da okrenem stranicu", kazao je Cavani za stadionews.it, te dodaje:

"Volim navijače Palerma, ali moraju shvatiti da nogomet ovako funkcionira. Uostalom, mi smo profesionalni nogometaši."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.