Cavani i Kjaer novi igrači Tottenhama!

Predsjednik Palerma potvrdio

Cavani i Kjaer novi igrači Tottenhama!

Harry Redknapp želi imati što jači sastav na rasplaganju za prvu, historijsku sezonu Tottenhama u Ligi prvaka. Zbog toga je sjajni stručnjak londonskog kluba u svoje redove doveo Palermov dvojac.

Simon Kjaer i Edinson Cavani novi su članovi Tottenhama. Vijest je potvrdio i predsjednik Palerma Maurizio Zamparini, koji je italijanskim medijima rekao. „Tottenham je ponudio 28 miliona funti i s obzirom na oduku igrača, koji su istakli da žele napustiti klub, takva se ponuda nije mogla odbiti. Novac ćemo uložiti u dovođenje novih igrača sredine terena, dok su odbrana i napad dobro pokriveni“.

Simon Kjaer je dugo povezivan sa prelaskom u redove Intera, ali je na kraju završio na White Hart Laneu. 22-godišnji štoper reprezentacije Danske na SP-u je pokazao svoju klasu, dok je prema italijanskim medijima bio jedan od najboljih štopera Serie A u prethodnoj sezoni. Visina njegovog transfera je 9 miliona funti. 

S druge strane transfer urugvajskog reprezentativca Edinsona Cavanija mnogo više je koštao čelnike Tottenhama. Desnokrilni napadač je u Tottenham stigao za 19 miliona funti i tako je postao najskuplji nogometaš u historiji londonskog kluba. Do njegovog dolaska rekord je držao Darren Bent, koji je stigao iz Charlton Athletica za 16.5 miliona funti.

Za usluge Simona Kjaera su pored Intera bili zainteresovani Manchester United, Manchester City i Milan, dok su ponude za Edinsona Cavanija bili poslali Wolfsburg i Manchester City. Ipak, igranje u Ligi prvaka u dresu Tottenhama bio je izazov koji se ne propušta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.