Cavani je gospodski odbio nemoralnu ponudu PSG-a

Nudili mu milion eura zbog Neymara

Cavani je gospodski odbio nemoralnu ponudu PSG-a

M. Šljivak

Urugvajski napadač Edinson Cavani odbio je da prepusti izvođenje penala Neymaru.

Prije gotovo dvije sedmice zvijezde PSG-a su došle u sukob na meču s Lyonom. Cavani, koji je prvi izvođač penala, krenuo je prema lopti kako bi šutirao, a na putu mu se našao Neymar koji je također želio izvesti kazneni udarac.

Uslijedilo je naguravanje i otimanje za loptu. Pobijedio je Cavani, a Neymar se osjećao veoma uvrijeđenim nakon svega.

Odbijao je da razgovara sa Cavanijem, tražio je od rukovodstva kluba sankcije za saigrača, ali se na kraju Brazilac morao izviniti pred ostatkom ekipe zbog ponašanja.

Prvi čovjek tima iz Pariza Nasser Al-Khelaifi  pokušao je udovoljiti Neymaru. Ponudio je Urugvajcu milion eura da prepusti izvođenje penala najskupljem fudbaleru svijeta, ali je dobio posve neočekivan odgovor.

Francuski mediji tvrde da je Cavani nakon ponude predsjednika rekao samo jednu rečenicu.

"Novac me ne zanima", poručio je sjajni napadač na sastanku sa šefom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju je o izvođaču penala odlučio trener Unai Emery. On je izbarao Cavanija kao prvu opciju, dok će Neymar priliku čekati kada urugvajski fudbaler ne bude u timu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi