Cavani otvorio vrata Juventusu

Urugvajac navijač Stare dame

Cavani otvorio vrata Juventusu

E. Škorić

Napadač Palerma Edison Cavani nema namjeru preći u Tottenham, klub koji ga želi dovesti ovog ljeta, tvrdeći da želi ostati u Seriji A.

Londonski Tottenham prošle je sedmice napravio ponudu za dva nogometaša Palerma. Tako su Spursi željeli danskog stopera Simona Kjaera, te urugvajskog napadača Edisona Cavanija.

"Ako bih napuštao Palermo, onda je moja želja nastaviti igrati u Seriji A", kazao je Cavani u razgovoru za Tuttosport, te dodaje:

"Maurizio Zamparini (predsjednik Palerma) vidi me u Engleskoj, ali moja želja je ostati u Italiji. Uvijek sam bio navijač Juventusa".

Upravo ova zadnja rečenica je za talijanske medije jasan signal kako urugvajski reprezentativac želi preći u redove Stare dame.

Osim Tottenhama i Juventusa, za Cavanija se, navodno, zanima i Napoli, ali sportski direktor tog kluba, Walter Sabatini, demantovao je mogućnost da Urugvajac pojača Napuljane.

"Napoli se nikada nije zanimao za Cavanija. Mislim da prvo moramo prodati Denisa", kazao je Sabatini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti