Cavani pogurao PSG u četvrtfinale

Liga kup Francuske, osmina finala

Cavani pogurao PSG u četvrtfinale

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a, aktuelni prvaci Francuske, prošli su tek nakon produžetaka u četvrtfinale Liga kupa.

PSG je na Parku prinčeva ugostio nezgodni St. Etienne, koji je golom Erdinga u 78. minuti uspio da poravna rezultat nakon što je prethodno Cavani u 25. zabio za vodstvo Parižana.

U produžecima je uspješnija bila pariška momčad, a junak je bio Cavani. Urugvajac je u samoj završnici drugog produžetka postigao veoma važan gol za svoju momčad.

Marseille je s 2:1 na Veledromu savladao Toulouse. Mendy je u 13. pogodio za 1:0, zatim Gignac iz penala u 29. za 2:0. Gosti do utješnog gola dolaze u završnici prvog dijela preko Spajića.

Istim je rezultatom, uz dva pogotka Wassa, Evian bio bolji od Bastije, kojoj je utješni gol donio Ilan. S 2:1, ali u gostima, slavio je Bordeaux protiv Rennesa. Henrique i Jussie iz penala bili su strijelci za goste, a Doucoure za domaću momčad.

Troyes je u jednoj sjajnoj utakmici s 3:2 pobijedio Tours. Court je bio dvostruki strijelac za Troyes, a upisao se u strijelce i Nivet. Bergougnoux i Adnane su zabijali za goste.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Liga kup Francuske, osmina finala:
Evian - Bastia 2:1 (Wass 62, 67/ Ilan 32)
Marseille - Toulouse 2:1 (Mendy 13, Gignac 29 - penal/ Spajić 43)
PSG - St. Etienne 2:1 (Cavani 25, 118/ Erding 78)
Rennes - Bordeaux 1:2 (Doucoure 52/ Henrique 50, Jussie 91 - penal)
Troyes - Tours 3:2 (Court 6, 23, Nivet 91/ Bergougnoux 5, Adnane 44)


Edinson Cavani, goal vs. St. Etienne by beraharyson
Erdinc, goal vs PSG by beraharyson

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.