Cavani: Postao bih Interov Rooney

Urugvajac želi u Milano

Cavani: Postao bih Interov Rooney

E. Škorić

Palermov napadač Edison Cavani obećao je kako bi postao 'Interov Rooney' ukoliko ga klub iz Milana dovede ovog ljeta.

Urugvajski reprezentativni napadač dobio je zeleno svjetlo da napusti Palermo, te se očekuje prava ponuda kako bi Cavani napustio Siciliju. Do sada je bilo nekoliko ponuda, a ponajviše se isticao njemački Wolfsburg. Ipak, Urugvajac bi radije ostao u Italiji, što je i potvrdio u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

"Bilo bi divno ostati u Italiji i boriti se za Scudetto i Ligu prvaka. Želio bih se još jednom zahvaliti Maurizio Zampariniju (predsjednik Palerma). On mi je kao otac, ali ne zaboravite da  je naš predsjednik također vrlo spobosan poslovni čovjek. Mojom i nadam se Kjaerovom (Simon) prodajom će dobiti mnogo novca", kazao je Cavani.

Napadač Palerma ima i svog idola, tvrdeći kako je u mlađim danima obožavao Ruud van Nistelrooya.

"Kao dječak sam bio lud za Ruud van Nistelrooyjom, ubojicom unutar šesnaesterca. Obožavam igrače koji skrenu loptu u mrežu".

Na pitanje kakav je njegov dojam o novom treneru Intera - Španjolcu Rafaelu Benitez, Cavani odgovara:

"Benitez je prvi trener koji zna kako pobijediti, netko tko se koristi za rad za prestižne klubove. U Inter je stigao u skladu sa ambicijama tog kluba", dodaje Urugvajac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.