Cavani se isplaćuje PSG-u, očajni Lyon

Ligue 1, 7. kolo

Cavani se isplaćuje PSG-u, očajni Lyon

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši francuskog prvaka PSG-a gostovali su kod Valenciennesa u sedmom kolu francuske Ligue 1, te su upisali četvrtu pobjedu.  

PSG je na teškom gostovanju stigao do nova tri boda. Mučili su se Parižani, a jedini gol postigao je Edinson Cavani na ubačaj Zlatana Ibrahimovića u posljednjim trenucima prvog dijela.

Lyon je stigao već do trećeg poraza u sezoni, te se dodatno udaljio od vrha. Lavovi su s 2:1 poraženi na gostovanju kod Ajaccioa. Arrache je u 18. minuti pogodio za 1:0, da bi gosti preko Malbranquea izjednačili u 56. minuti.

Arrache u 67. minuti izlazi, a ulazi Camara, koji samo dva-tri minuta kasnije pogađa za novo slavlje domaćih. Kod gostiju je u 95. minuti isključen Lacazette. 

Nantes je pogocima Đorđevića i Aristiguiete savladao Nicu, dok je Braithwaite u 72. minuti pogodio za trijumf Toulousea protiv Lorienta. U duelu Bordeauxa i Reimsa nije bilo golova.

Najefikasniji bil isu igrači Guingampa, koji su sa 5:1 deklasirali Sochaux pred svojim navijačima. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 7. kolo:
Ajaccio - Lyon 2:1 (Arrache 18, Camara 70, Malbranque 56)
Bordeaux - Reims 0:0
Guingamp - Sochaux 5:1 (Mandanne 9, Beauvue 17, Atik 33, Sankhare 70, Langil 93/ Bakambu 47) Nantes - Nice 2:0 (Đurđević 27, Aristiguieta 88)
Toulouse - Lorient 1:0 (Braithwaite 72)
Valenciennes - PSG 0:1 (Cavani 45)


01 by sr54r

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.