Cavani srušio Nicu, PSG krupnim koracima ide ka tituli
Foto: EPA

Liga 1

Cavani srušio Nicu, PSG krupnim koracima ide ka tituli

Edmir Škorić

Na krilima Edinsona Cavanija PSG je večeras upisao novu pobjedu u domaćem prvenstvu.

PSG je ugostio Nicu u meču 11. kola Lige 1 i lako je došao do pobjede, pa je sa 29 bodova ubjedljivo prvi na tabeli, dok Monaco ima sedam bodova manje i utakmicu manje. S 20 bodova na trećoj poziciji je Nantes Claudija Ranierija.

Samo tri minute bilo je Parižanima dovoljno da povedu, kada je ubačaj Angela di Marije iz slobodnjaka iskoristio Cavani i glavom pogodio mrežu Nice za svoj 350. pogodak u karijeri, ako računamko zvanične nastupe za timove u kojima je igao i za Urugvaj.

Imao je ubrzo Cavani novu dobru šansu, ali mu je odbranio golman Nice, da bi u 31. minuti Urugvajac došao do novog gola na novu asistenciju Di Marije.

Dante je autogolom u 52. minuti ovjerio pobjedu PSG-a, dok je Nica u seriji od četiri poraza i na bod je od opasne zone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cavani je sada sa 11 pogodaka drugi strijelac lige, dok je na prvom mjestu Radamel Falcao. Napadač Monaca zabio je 13 pogodaka.

Liga 1, 11. lolo:
PSG - Nice 3:0 (Cavani 3, 31, Dante 52 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi