Cavenaghi i Gourcuff naj u Francuskoj

Žirondincima nagrade

Cavenaghi i Gourcuff naj u Francuskoj

Adnan Beganović

Prema izboru renomiranog francuskog magazina France Footballa fudbaler Bordeauxa, Fernando Cavenaghi je najbolji stranac u francuskom šampionatu, a njegov suigrač Yoann Gourcuff je najbolji mladi fudbaler.

Cavenaghi je tokom 2008. godine u dresu Bordeauxa je postigao 28 golova, od čega 11 u 19 utakmica nove sezone i tako sasvim zasluženo bobio prestižnu nagradu od France Footballa.

Ovaj 25.godišnji Argentinac iz utakmice u utakmicu pružao je sve bolje partije, a prema Transfermarketu njegova tržišna vrijednost iznosi 13, 5 miliona eura.

Yoann Gourcuff u Bordeauxu igra kao pozajmljen fudbaler od strane Milana. Ove godine je pružio nezaboravne partije i tako zaslužio i poziv u reprezentaciju Francuske.

Ove sezone Gourcuff je odigrao 18 utakmica, upisao tri gola i mnoštvo asistencija kojima je zaslužio etiketu "Le Petit Zidanea" tj. nasljednika velikog Zinedinea Zidanea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.