Cech Benayounu poželio dobrodošlicu
Cech u društvu Olivera Kahna

Dobra atmosfera na Stamford Bridgeu

Cech Benayounu poželio dobrodošlicu

Edmir Škorić

Chelseajev golman Petr Cech ističe kako je zadovoljan što će svlačionicu dijeliti sa izraelrskim reprezentativcem Yossi Benayounom, koji je na Stamford Bridge stigao iz Liverpoola.

Yossi Benayoun (30) potpisao je trogodišnji ugovor s Chelseajem za naknadu od 5 miliona funti.

"Mislim da se radi o jednom vrlo inteligentnom igraču, tehnički potkovanom, te da je drugačiji od igrača koje imamo u momčadi. Za mene je on strašno dobar igrač i stoga mu želim dobrodošlicu u klub", kazao je Cech za Sky Sports News.

Chelsea je napustio engleski reprezentativac Joe Cole, pa mnogi Benayouna nazivaju alternativom za nekadašnjeg veznjaka West Hama.

"Pa, moram priznati da sam bio nemalo iznenađen, jer je Cole godinama bio u Chelseaju. Mislim da je bio veliki igrač za nas. Yossi je drugačiji igrač, iako ima tehniku kao Cole, on ima drugačiji tip kretanja na terenu i mislim da je to možda ono što je menadžer želio."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije