Čech: Poljaci su nas dočekali kao da smo lokalni bend

Odušvljen prijemom u Vroclavu

Čech: Poljaci su nas dočekali kao da smo lokalni bend

Edmir Škorić

Češki reprezentativni golman Petr Čech oduševljen je prijemom od strane Poljaka u Vroclavu.

Česi su na otvaranju Eura s 4:1 deklasirani od Rusije i nisu najbolje otvorili Euro. No, Chelseajev golman je oduševljen kako je njegova reprezentacija dočekana u Poljskoj.

 

"Ovdje se osjećamo kao kod kuće. Poljaci su nas dočekali kao da smo lokalni bnd. Ljudi su ovde vrlo topli i prijatni, puno njih dolazi posmatrati naše treninge, pozdravljamo ih i dobro se družimo", kazao je Čech, dodavši:

 

"Ovo je primjer kako bi trebalo izgledati Evropsko prvenstvo. Mi želimo popraviti loš start na turniru. Bili smo jako razočarani odmah po završetku prve utakmice. No, pred nama je još 180 minuta, možemo još uvijek u četvrtfinale. Ne želimo ponoviti naše pogreške, moramo igrati bolje u odbrani. Rusi su imali dosta prostora i to dobro koristili".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije