Čejvanović pred potpisom za Rijeku
Kenan Čejvanović

Napušta FK Sloboda iz Tuzle

Čejvanović pred potpisom za Rijeku

Kenan Čejvanović, dvadesetdvogodišnji fudbaler koji je u prošloj polusezoni nastupao za tuzlansku Slobodu na pragu je potpisa ugovora sa hrvatskim prvoligašem Rijekom, saznaje SportSport.ba.
Čejvanović bi, kako sada stvari stoje u četvrtak trebao parafirati ugovor sa timom sa „Kantride“, gdje se želi zadržati do kraja tekuće sezone. Konkretno, ugovor bi trebao potpisati u trajanju od pola godine.

Ovaj defanzivac počeo je pripreme sa Tuzlacima, ali od petka nije trenirao sa njima. Istekao mu je ugovor, pa se „bacio“ u potragu za novim, inostranim angažmanom. Čejvanović je se već jednom otisnuo u pečalbu, kada se ljetos veoma kratko zadržao u rumunskom Timisoaru, odakle se ponovo skrasio u Slobodi. On je zabilježio i dva nastupa za A2 reprezentaciju naše zemlje.

Rijeka je nakon prvog dijela sezone u Hrvatskoj nogometnoj ligi na petom mjestu sa 25 osvojenih bodova. U ovom, jednom od renomiranijih klubova naših zapadnih susjeda, za kojeg je donedavno nastupao bh. napadač Alen Škoro, nisu zadovoljni rezultatima od jesenas, pa ovih dana traže igrače kako bi se pojačali za nastavak prvenstva.

U HNL-u poslije 18 kola vodeći je Dinamo sa 39 bodova, a slijede Hajduk 38, Šibenik 28, Slaven Belupo 28, Rijeka 25, Varteks 24, Zagreb 24, Osijek 23, Cibalija 21, Croatia Sesvete 19, Inter 18, Zadar 13. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije