"Čeka nas važnija utakmica sa Sarajevom"

Bogdan Korak, trener Leotara:

"Čeka nas važnija utakmica sa Sarajevom"

Edmir Škorić

Nogometaši Leotara u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovali su Željezničaru na Grbavici, koji ih je savladao s 2:0 i tako eliminirao iz natjecanja.

Na Grbavici nije viđena posebna utakmica, pa je bilo tek nekoliko šansi. Plavi su, ipak, uspjeli sa dva pogotka riješiti pitanje prolaznika u osminu finala.

Prvo je Zajko Zeba u 39. minuti matirao Boška Milenkovića preciznim udarcem sa bijele tačke, da bi u nastavku Muamer Svraka, koji je utakmicu počeo s klupe, postavio konačnih 2:0. Treba kazati kako je Željezničar drugo poluvrijeme igrao s desetoricom. Isključen je prvi golman Elvis Karić, pa je ostatak utakmice branio rezervni golman Adnan Gušo.

"Najvažnije je da se niko nije povrijedio i dobio crveni karton, jer u subotu nas čeka mnogo važnija utakmica sa Sarajevom u Trebinju", kazao je odnedavno trener Leotara Bogdan Korak, uz dodatak:

"Dobro smo se postavljali, ali su igrači Želje znali da iskoriste naše pogreške. U drugom dijelu smo ih napali i primili gol, kada smo možda i najbolje igrali. Bilo je i grešaka, koje ćemo do utakmice sa Sarajevom pokušati ispraviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.