Čeka se potvrda: Uskoro Neymarov debi u dresu PSG-a
Foto: EPA

Unai Emery ističe da je Brazilac potpuno spreman

Čeka se potvrda: Uskoro Neymarov debi u dresu PSG-a

Neymar je dobio "zeleno svjetlo" i spreman je za svoj debi u dresu PSG-u, pa će ove nedjelje igrati na utakmici protiv Guingampa, istakao je trener Parižana, Unai Emery.

Danas je Fudbalska federacija Francuske saopštila da je primila sve potrebne certifikate kada je u pitanju Neymarov astronomski transfer iz Barcelone vrijedan 222 miliona eura.

Podsjetimo, Neymar je propustio otvaranje sezone protiv Amiensa, ali čini se da je sada sve spremno za debi najskupljeg igrača svijeta u novom klubu.

"Prvo ćemo sačekati da Francuska fudbalska federacija odobri i potvrdi da Neymar može igrati. Onda ću razgovarati sa stručnim štabom i sa njim. On je fizički spreman da igra čitavu utakmicu", izjavio je Unai Emery, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Sačekat ćemo formalnu potvrdu Federacije. Želimo da počne u prvih 11. Bio je dobar na treninzima. Spreman je za igru."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi