Čekićari slavili nakon devet utakmica
Slavlje u istočnom dijelu Londona

West Ham - Aston Villa 2:1

Čekićari slavili nakon devet utakmica

Edmir Škorić

Sinoć je odigran zaostali susret drugog kola engleskog Premiershipa između West Hama i Aston Ville. Zolina momčad slavila je nakon devet utakmica bez pobjede.

Dok se u sjevernom dijelu Londona igrao susret 4. kola grupne faze Lige prvaka između Arsenala i Az Alkmaara, u istočnom dijelu fanatici West Hama slavili su pobjedu svog tima i to nakon devet uzastopnih utakmica.

Hinesa je u svom šesnaestercu srušio Habib Beyea a sudija pokazao na jedanaesterac za domaće. Siguran realizator za vodstvo Čekićara bio je Mark Noble u finišu prvog dijela. Gosti iz Birminghama poravnali su preko Ashley Younga u 52. minuti, da bi mladi Jamajčanin koji nastupa za U21 reprezentaciju Engleske, Zavona Hines, postigao pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Premiership, 2. kolo (zaostala utakmica):

West Ham - Aston Villa 2:1 (Noble 45 penal, Hines 92/ Young 52)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti