Čeko: Najveća odgovornost je na MUP-u

Nakon nereda u Širokom

Čeko: Najveća odgovornost je na MUP-u

Adnan Beganović

"Odgovornost snosimo svi i Savez i klubovi ali za jučerašnji incident u kojem je smrtno stradao jedan mladić veliki dio odgovornost snosi MUP Zapadnohercegovačkog kantona", rekao je podpredsjednik Fudbalskog sveza BiH Bogdan Čeko.

Nemile scene jučer su potresle Bosnu i Hercegovinu. Duel Širokog Brijega i Sarajeva trebao je biti fudbalska poslastica, ali do istog uopšte nije ni došlo zbog nereda koji su se desili prije početka susreta.

Jedn navijač Sarajeva smrtno je stradao, dok je na desetine navijača kluba s Koševa i policajaca povrijeđeno, a kako to biva u našoj državi, istinu o ovom događaju nikad nećemo saznati. Svoje viđenje nereda u Širokom Brijegu iznio je i potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Bogdan Čeko.

"Ovo je ono što nam je najmanje trebalo. Jedan mladi život je ugašen i krivica je na svima nama. Na savezu, na klubovima, i domaćim, ali i gostujućim. Stvarno sam šokiran i ne mogu da vjerujem da nam se ovo događa", rekao je Čeko za FTV te dodao:

"Mislim da najveću odgovornost za jučerašnje nerede u Širokom snosi MUP Zapadnohercegovačkog kantona. Neredi su se desili prije početka utakmice i moje mišljenje je da su zakazale policijske snage. Mi smo u isto vrijeme imali dva susreta visokog rizika i nikako mi nije jasno zašto je u Širokom Brijegu bio prisutan tako mali broj policajaca. Ne znam šta više da kažem, samo sam siguran da ću učiniti sve da se usvoji odluka prema kojoj navijači u narednom periodu neće moći pratiti svoje klubove na gostovnjima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije