Čelik 28 godina bez pobjede na Koševu

Tradicija na strani Sarajeva

Čelik 28 godina bez pobjede na Koševu

Dino Kurbegović

Nogometaši Sarajeva i Čelika u petak će od 18 sati odigrati prvu utakmicu 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Bit će to duel starih rivala, koji je uvijek plijenio pažnju publike, bez obzira da li se utakmice igrale u Sarajevu ili Zenici.

Ova utakmica sigurno više znači domaćinu zbog nastavka borbe za titulu prvaka, dok Zeničani žele srušiti negativnu tradiciju koju imaju na Koševu.

Zanimljiv je podatak koji govori da su nogometaši Čelika posljednju pobjedu na najvećem stadionu u našoj državi ostvarili u sezoni 1986/87, kada je bilo 0:1 za crno-crvene. Od te godine, pa do danas Zeničani su na Koševu odigrali 25 utakmica uz skor od 22 poraza i tri remija. Posljednji put ekipa s Bilinog polja neporažena je napustila Koševo u sezoni 2012/13, kada je bilo 0:0, a tada je Zeničane s klupe predvodio Vlado Jagodić.

Posljednja utakmica između ova dva tima igrana u Sarajevu 24. avgusta 2013. godine završena je ubjedljivom pobjedom rezultatom 3:0 za Sarajevo, a strijelci su bili Nikola Komazec dva puta i Asmir Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva utakmica ove dvije ekipe u jesenjem dijelu na Bilinom polju okončana je podjelom bodova, bilo je 1:1, a strijelci su bili Jovo Kojić za Čelik i Krste Velkoski za Sarajevo.

Hoće li Zeničani srušiti tradiciju dugu 28 godina znat ćemo u petak ili će Sarajevo nastaviti svoj pohod na titulu i pobjedom nastaviti uspješnu tradiciju na svom stadionu kada su u pitanju utakmice protiv kluba iz Zenice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.