Čelik bez četvorice želi ostati neporažen u Zvorniku

Zeničani idu u goste Drini

Čelik bez četvorice želi ostati neporažen u Zvorniku

Dino Kurbegović

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović u velikim je problemima oko sastavljanja ekipe, koja će protiv Drine učiniti sve da ostanu neporaženi, te da se dodatno odvoje od ekipa, koje ispadaju u niži rang.

Nogometaši Čelika danas su odradili pretposljednji trening, pred sutrašnje putovanje u Zvornik, gdje će u subotu u okviru posljednjeg kola prvog dijela prvenstva gostovati kod ekipe Drine.

Zbog kartona utakmicu protiv Drine će propustiti Vernes Selimović i Fenan Salčinović, dok će zbog povreda izostati Semir Pezer i Anel Dedić. Bez četvorice standardnih igrača crno-crveni, stručni štab se našao na velikim mukama.

Poznato je da Zeničani imaju mali roster kvalitetnih igrača, tako da je 13-14 igrača iznijelo dosadašnjih 17. kola prvenstva. Kao alternative za gore pomenute igrače nameću se Popović, Grahovac, Bučan, Radovanović i Huseinspahić.

Ko će od njih dobiti priliku vidjet ćemo u subotu na Gradskom stadionu u Zvorniku. Kada je u pitanju duel ove dvije ekipe, Čelik je u prvoj utakmici na Bilinom polju slavio 2:1 i to golom u sudijskom vremenu drugog dijela igre, kada je pogodio Anel Dedić. Prošle sezone u Zvorniku bilo je 0:1 za crno-crvene, a strijelac je bio Vernes Selimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nažalost po trenera Zeničana pomenuti igrači neće biti u kombinaciji za ekipu, kada je u pitanju duel u subotu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.