Čelik bez Karića i Burekovića na Tušnju

Zeničani u problemima

Čelik bez Karića i Burekovića na Tušnju

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika iz Zenice u narednom kolu Premijer lige gostuju sjajnoj tuzlanskoj Slobodi, a to će ujedno biti četvrti duel ovih ekipa u dosadašnjem dijelu sezone. Tuzlaci su u dvije utakmice bili uspješniji u okviru Kupa BiH, dok su Zeničani na otvaranju Premijer lige na Bilinom polju savladali Slobodu rezultatom 1:0 i to golom Mahira Karića.

Zeničani se nakon 15. kola nalaze na šestoj poziciji sa samo jednim bodom iznad Slavije, koja se nalazi na 10. mjestu s 21 osvojenim bodom. Čelik je ostao bez trenera Borisa Pavića i veznjaka Stipe Baraća, a vezali su Zeničani dva poraza i to u Kupu protiv Slobode na Tušnju (2:1), te u posljednjem kolu protiv Mladosti u Kaknju (1:0), pa se može reći da na Tušanj putuju pod pritiskom.

Za stručni štab crno-crveni se nastavljaju problemi, a protiv Slobode u nedjelju će biti lišeni usluga dvojice standardnih igrača u ovoj sezoni. Mahir Karić najbolji igrač i strijelac Čelika u ovoj sezoni ima parcijalnu rupturu lista mišića lijeve noge, te će propustiti gostovanje na Tušnju, dok lijevi bočni Dženan Bureković ima tri žuta kartona. Pored ove dvojice igrača, upitan je nastup i mladog bh.reprezentativca Marina Popovića, koji je zaradio povredu na utakmici protiv Engleske.

Sve u svemu za klub s Bilinog polja slijede tri teške utakmice do pauze, nakon gostovanja Slobodi, slijedi utakmica protiv Olimpica u Zenici, te gostovanje Drini u Zvorniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.