Čelik bi mogao ostati bez 19 igrača

Zeničanima prijeti osipanje igračkog kadra

Čelik bi mogao ostati bez 19 igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika proteklu sezonu završili su na sedmoj poziciji sa ukupno 41 osvojenim bodom. Izabranici Borisa Pavića bili su hit proljetnog dijela prvenstva, te su sjajnim igrama protiv najjačih ekipa pokazali snagu i kvalitet.

Naravno ostaje veliki žal što crno-crveni nisu čitavu sezonu igrali u ritmu kao u drugom dijelu sezone, ali dolazak Borisa Pavića na klupu Zeničana i povratak uglavnom igrača koji su svoju karijeru započeli na Bilinom polju pokrenuo je mnoge stvari na bolje.

Jučer je propao pokušaj sjednice Skupštine kluba, koja je trebala izglasati novi Statut kluba, međutim stvari su zbog nedostatka kvoruma odgođene za narednu sedmicu, kada je zakazana nova sjednica.

Da na Bilinom polju stvari ne funkcionišu onako kako bi trebale govori i podatak do kojeg je došao naš portal, a to je da za 19 od 29 igrača koji imaju profesionalne ili amaterske ugovore isti prestaju važiti do kraja mjeseca.

To znači da 30. juna čak 19 igrača Čelika može potražiti novu sredinu, a ovaj podatak je svakako odraz površinskog rada koji je decenijama prisutan u klubu.

Sljedećim igračima prestaju ugovori do kraja mjeseca: Semir Bukvić, Jovo Kojić, Emir Jusić, Zlatko Kazazić, Renato Gojković, Harun Huseinspahić, Eldar Kavazović, Alen Dedić, Vladimir Grahovac, Semir Bajraktarević, Nikola Simić, Mahir Karić, Vernes Selimović, Namir Alispahić, Edib Sikira, te amaterski ugovori za četvoricu omladinaca: Aida Vehabovića, Anesa Durakovića, Hanana Adilovića i Amira Mašića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači pod ugovorom su: Adi Adilović, Dženan Bureković, Nebojša Pejić, Anel Dedić, Haris Hećo, Semir Pezer, Fenan Salčinović, Marin Popović i Asim Zec, dok je nejasna situacija sa desnim bekom Ahmedom Džafićem, koji je na zimskim pripremama pokidao križne ligamente, ali mu je rukovodstvo kluba obećalo novi ugovor kada se oporavi od povrede.

Budući da su imali sjajnu polusezonu, tako i za mnoge igrače kluba s Bilinog polja postoji interes klubova iz Premijer lige, ali i iz inostranstva, pa bi rukovodstvo kluba trebalo što hitnije reagovati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.