Čelik do zime bez Hajrovića i dvojice igrača iz Senegala
Zeničani će sa trenutnim rosterom završiti prvi dio sezone u Premijer ligi

Trojica igrača napustila Bilino polje

Čelik do zime bez Hajrovića i dvojice igrača iz Senegala

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak će u okviru 9. kola Premijer lige BiH gostovati u Tuzli kod ekipe Slobode. Biće to duel ekipa, koje su prijatno iznenadile na početku prvenstva, tako da se očekuje dobra utakmica u kojoj će uživati svi koji dođu na stadion Tušanj.

Nakon što je klub dvojicu igrača Stefana Udovičića i Hanan Adilovića prebacio da treniraju s omladinskim pogonom jer šef struke ne računa na njih, dok je Senad Karahmet nakon 13 dana u Zenici napustio Bilino polje, stručni štab do zimske pauze neće moći računati na usluge još trojice igrača.

Dvojica igrača iz Senegala, koji su prije mjesec i po stigli u Zenicu, te su čitavo vrijeme trenirali s Čelikom, zbog isteka vize, morali su napustiti BiH, te se prema informacijama kojima raspolaže naš portal do zimske pauze neće vračati u Zenicu. Krilni igrač Moussa Marone (23) i zadnji vezni Faustin Senghor (24), koji su bili s nama na pripremama u Turskoj, tako će morati da sačekaju na debi u crno-crvenom dresu.

Mladi Ensar Hajrović, koji je nakon sedmodnevne probe zadovoljio stručni štab Zeničana, te ostao u seniorskoj ekipi, ne može da bude registrovan prije zime jer nije bio profesionalac u Švicarskoj, te se zakasnilo s njegovim registrovanjem. Ovaj veznjak vratio se u Švicarsku, te će se klubu s Bilinog polja ponovo priključiti u zimskom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani trenutno u rosteru imaju 24 igrača plus tri golmana, što bi im trebalo da bude dovoljno da završe prvi dio sezone. Svakako da u ekipi fali mnogo toga, posebno igrača na bekovskim pozicijama, gdje osim Bevaba i Livaje nema alternativa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KokosovoMlijeko
A ti kluba i k*** i kao takvi bi se takmicili u BHT Premijer ligi, a iz svakog coska im viri amaterizam i papanluk ...
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi