Čelik golovima Islamagića i Brkovića pobijedio Čapljinu

Pripremna utakmica u Međugorju

Čelik golovima Islamagića i Brkovića pobijedio Čapljinu

Nogometaši Čelika danas su u Međugorju odigrali i treću kontrolnu utakmicu od početka priprema za nastavak sezone u Premijer ligi. Protivnik izabranicima Nedima Jusufbegovića danas je bila ekipa Čapljine. Nakon poraza od visočke Bosne, te pobjede nad Bosna Semom, danas su crno-crveni pobijedili i Čapljinu rezultatom 3:1.

Zeničani su danas odigrali dosta dobro u oba poluvremena, a nakon prvog poluvremena rezultat je bio 1:0 za Čelik, strijelac gola bio je Vernes Islamagić. U drugom poluvremenu se promijenilo dosta igrača u obje ekipe, Čapljina je poravnala na 1:1, da bi zatim Vernes Islamagić drugim golom donio prednost 2:1, dok je treći gol za Čelik postigao Danijal Brković, koji je nakon Bosna Seme danas pogodio i protiv Čapljine.

Zanimljivo da je stoperu Čelika, koji je danas debitovao za crno-crvene Bojanu Regoji pukla arkada već u prvoj minuti utakmice, dok je mladom stoperu Dini Jurkoviću u drugom poluvremenu pukao nos, te je odmah morao u bolnicu za Mostar.

Čelik je danas nastupio u sljedećem sastavu:Ružić, Regoje, Jusić, Sadiković, Šivšić, Sakan,Islamagić, Šišić, Salčinović, Haurdić i Brković. Još su igrali:Duvnjak, Jurković, Dilaver i Stokić.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Zeničani će sutra odigrati još jednu kontrolnu utakmicu, a protivnik će im biti ekipa Igmana iz Konjica, trener Zeničana danas je neke igrače poštedio, ali će oni zato sutra igrati protiv Igmana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi