Čelik i Sarajevo remizirali bez golova

Podjela bodova na Bilinom polju

Čelik i Sarajevo remizirali bez golova

U jednom od derbi susreta 23. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, Čelik i Sarajevo odigrali su bez golova i pobjednika, 0:0.

Prvih 45 minuta igre na Bilinom polju nikako nije moglo zadovoljiti gotovo 9.000 navijača. Nekadašnji napadač Sarajeva Emir Obuća prvi je zaprijetio golu svog bivšeg kluba u 17. minuti, ali je njegov udarac završio preko gola. Potom se u prilici za domaće našao i Purić, nakon dobrog dodavanja Dure, ali lopta odlazi pored gola.

Na drugoj strani uzvratio je Maksumić, ali je i on bio neprecizan. Najbolju priliku u prvom poluvremenu za domaće propustio Armin Kapetan, koji je minutu prije kraja prvog poluvremena izbio sam pred Alaima, ali je lopta nakon njegovog šuta završila na stativi, pa se na odmor otišlo bez golova, 0:0.

U nastavku, Čelik je krenuo mnogo ofanzivnije ka golu Muhameda Alaima. Domaći su osjetili priliku da bi mogli doći do prednosti i postići gol, pa su se pred golom bordo sastava redale prilike. Najbolju je ponovo propustio Kapetan u 59. minuti, koji nije uspio postići gol sa nekoliko metara, nakon što ga je sjajnom loptom uposlio Purić.

Nakon toga, Sarajevo se oslobodilo pritiska domaćih, a najbolju priliku za goste imao je Alen Škoro koji je pogodio prečku gola Čelika.

Osam minuta prije kraja Isaković je dobro šutirao, lopta se od prečke odbila tačno na gol-liniju, koju po sudijskom mišljenju nije prešla. Čelik je kako se susret primicao kraju sve više pritiskao ka golu Alaima, ali bez uspjeha, pa je susret završio podjelom bodova, bez golova.

Čelik – Sarajevo 0:0

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 9.500. Žuti kartoni: Marković (Čelik), Dudo (Sarajevo).

ČELIK: Bjelobrk, Kapetan, Obuća, Jamak (od 46. Dilaver), Marković, Purić, Hasanović, Zahirović, Sadiković, Jurić, Duro (od 63. Isaković).

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Džakmić, Dudo (od 85. Torlak), Maksumić, Ihtijarević (od 70. Hamzagić), Muminović, Jahović (od 46. Alen Škoro), An. Škoro, Hadžić.
Sudija: Mirko Buljan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije