"Čelik i Zenica zaslužuju mnogo više"

Sa Abdulahom Ibrakovićem o svemu pomalo

"Čelik i Zenica zaslužuju mnogo više"

A. Beganović

Prolaskom u finale Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri zeničkog Čelika došli su do najvećeg uspjeha od formiranja zajedničkog takmičenja na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Od formiranja zajedničkog takmičenja na prostoru cijele Bosne i Hercegovine zenički Čelik nije imao većih uspjeha, izuzmemo li sezonu 2007/2008 kada su crveno - crni završili na 3. mjestu premijerligaške tabele.

U ostalim sezonama Čelik se više puta borio za goli premijerligaški život, dok u Kupu nije imao značajnijih uspjeha.

Međutim, početkom ove sezone dalo se nagovijestiti da za Čelik i njegove navijače dolaze bolji dani. Na klupu crveno - crni doveden je jedan od najboljih bh. trenera Abdulah Ibraković, no sami start sezone nije nagovještavao velike rezultate. Istina, igra koju su prikazivali izabranici Abdulaha Ibrakovića, pogotovo na gostujućim terenima, oduševljavala je bh. sportsku javnost, no crveno - crnim sreća nije bila saveznik.

I kako to već biva u našem fudbalu, vrlo rano se počelo pričati o Ibrakovićevom odlasku, no trener Čelika izdržao je sve pritiske, zasukao je rukave i nastavio raditi.

"Dolaskom u Zenicu znao sam šta me očekuje. Zenica je fudbalski grad, ljudi ovdje žive za Čelik i znao sam da ću se susretati sa mnogim problemima. No, u isto vrijeme sam znao da će se rad isplatiti. Vjerovao sam u sebe, u svoje saradnike, te u igrački kadar", rekao je Ibraković za SportSport.ba i dodao:

"Na samom početku sezone nismo bili miljenici sreće. Igrali smo dobro, no bodove smo nesretno gubili. Međutim, nismo gubili glavu. Prihvatili smo se posla i na kraju se to isplatilo. Nakon mnogo vremena Čeliku nije upitan premijerligaški život, a finale Kupa je došlo kao šlag na tortu."

Čelikov put do finala Kupa bio je jako težak. Naime, izabranici Abdulaha Ibrakovića od šesnaestine finala za protivnike su imali premijerligaške klubove. Redom su padali Velež, Slavija, Zrinjski i u polufinalu Olimpic.

"Žrijeb nas nije mazio, no ukoliko imate jasan cilj, onda vam uopšte nije bitno ko je vaš rival. Bilo je dosta teških utakmica, ali smo na kraju uspjeli. Duel sa Olimpicom je bio veliko psihološko opterećenje, kako za stručni štab, tako i za fudbalere. Bili smo svjesni važnosti utakmica sa Olimpicom i na kraju smo izdržali i sasvim zasluženo smo se plasirali u finale", govori Ibraković i dodaje:

"Presudna je bila prva utakmica u kojoj smo slavili sa minimalnih 1:0, ali u Kup takmičenju taj rezultat je idealan. U revanšu smo svoju priliku čekali iz kontre i polukontre i na kraju smo je dočekali. Igrači su se lavovski borili, a pred kraj utakmice sam izveo kapitena Eldina Adilovića, samo radi ovacija sa tribina. I on igra pod velikim psihološkim pritiskom, ali za igru naše momčadi je od ogromnog značaja. Najsretniji sam zbog povratka "Robijaša" na tribine. Bilo je lijepo vidjeti ih sinoć na Koševu i sa njima proslaviti prolaz u finale."

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine Čelik će snage odmjeriti sa Željezničarem.

"Biće to praznik fudbala. Očekujem pune tribine na obje utakmice, a uvjeren sam da ćemo mi na kraju podići pehar. Željezničar je jedna od najkvalitetnijih bh. momčadi, ali i mi imamo još mnogo toga za reći. Pored Kupa cilj nam je i četvrto mjesto u prvenstvu. Igramo dobro, imamo povoljan raspored i smatram da možemo na kraju prvenstvene trke završiti na četvrtom mjestu", zaključio je Ibraković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.