Čelik i Zukanović u kontaktu, zasad bez konačnog dogovora

Čeka se večerašnja sjednica Upravnog odbora

Čelik i Zukanović u kontaktu, zasad bez konačnog dogovora

E. Škorić

Kako SportSport.ba saznaje, uspostavljeni su kontakti između NK Čelik i bh. stručnjaka Ibrahima Zukanovića, ali dogovor još uvijek nije postignut, iako se večeras očekuje imenovanje Zukanovića na mjesto trenera zeničkog premijerligaša.

Nekadašnji selektor mlade bh. reprezentacije, Ibrahim Zukanović, mogao bi postati novi trener zeničkog Čelika.

Podsjećamo da je ostavku na klupi Čelika prošle sedmice dao Elvedin Beganović, a sve to dogodilo se nakon tuče na treningu zeničkog kluba, u kojoj su glavni akteri bili Haris Hećo i Aldin Šišić.

Čelik je u utakmici sa Slavijom u subotu vodio Amir Japaur, koji se baš i nije proslavio, jer je Slavija na Bilinom Polju slavila s 2:1.

Stoga je Uprava crveno-crnih u potrazi za novim trenerom, trećim u ovoj sezoni, a to bi, prema svemu sudeći, trebao biti Zukanović.

U svojoj igračkoj karijeri je 13 godina igrao u zeničkom Čeliku. Kao trener sa istim klubom osvojio je dva kupa BiH i jedno prvenstvo. U svojoj trenerskoj karijeri je još trenirao nogometaše Zenice i cazinske Krajine, te je bio selektor mlade reprezentacije BiH. Uz sve to bio je i kapetan juniorske reprezentacije SFRJ.

"Zukanović novi trener Čelika? Mi tek od 19 sati imamo sjedinicu Upravnog odbora i do kraja iste se ništa ne zna. Postoje kontakti sa Zukanovićem, ali on još uvijek nije naš trener", za SportSport.ba je kazao direktor Čelika Alija Porča.

"Uspostavljeni su kontakti, razgovarali smo, ali ne želim ništa prejudicirati. Sve će se znati večeras nakon sastanka Upravnog odbora", rekao nam je i sam Zukanović.

On bi, bude li imenovan na večerašnjem sastanku UO, od sutra trebao krenuti s poslom, a debitirao bi narednog vikenda, kada Čelik u sklopu 19. kola bude gostovao Olimpicu na Otoci.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.