Čelik konačno u pravom svijetlu

Zeničani ubjedljivi na Bilinom polju

Čelik konačno u pravom svijetlu

Fudbaleri zeničkog Čelika konačno su odigrali pravu utakmicu, te su jučer sa tri gola u mreži kući u Prijedor ispratili Rudar.

Zeničani su konačno mogli uživati u igri svojih ljubimaca na Bilinom polju, a Čelik je od samog početka jasno stavio do znanja gostima iz Prijedora ko je gazda na terenu. Domaći su imali samo jedan cilj, a to je pobjeda, i do nje su na kraju, sasvim zasluženo i došli.

"Pošto smo prije susreta sa Rudarom imali na sebi teško breme imperativa pobjede, nije se bilo lako spremiti za ovaj susret. U nervozi je i počeo susret, jer nismo mogli pretvoriti prilike u pogotke, ali na svu sreć izborili smo jedanaesterac i nakon postignutog gola sve je išlo lakše", kaže za SportSport.ba trener Čelika Omer Kopić.

"Nadam se da smo s ovakvim nastupom uspjeli zadovoljiti naše vijerne navijače, te očekujem da ćemo i u narednim susretima imati njihovu podršku na tribinama", dodao je Kopić.

Bez obzira na jučer osvojena tri boda, pred Čelikom je teška završnica sezone i velika borba za očuvanje premijerligaškog statusa. U narednom kolu Zeničani imaju teško gostovanje kod Borca u Banja Luci.

Čelik - Rudar 3:0

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 2.000.
Strijelci: 1:0 - Kapetan (35-penal), 2:0 - Duro (45), 3:0 - Obuća (48).
Žuti kartoni: Marković i Duro (Čelik), a Dobrijević i Stakić (Rudar).

ČELIK: Bilobrk, Duro, Obuća, Jamak (od 68.min. Nikić), Kapetan (od 81.min. Isaković), Imamović, Nemeljaković, Purić (od 87.min. Šišić), Jurić, Sadiković, Marković. Trener: Omer Kopić.
RUDAR: Avdukić, Drljača, Dobrijević, Stakić, Muzgonja, Kovačević, Kikić (od 83.min Ranikić), Žerić, Dašić, Golić, Kantar. Trener: Darko Nestorović.
Sudija: Mevludin Efendić (Sarajevo)

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti